Επιτυχημένη η αποστολή των Racer X στην Πάτρα

Παρά τις πολλές ατυχίες και για τους δύο πιλότους των Racer X που πήραν μέρος στον 4ο αγώνα των εξατάχυτων του D Cup 2014, η αποστολή της ομάδας ολοκληρώθηκε με επιτυχία.


Ο πρώτος στόχος ήταν η κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος των εξατάχυτων καρτ για το 2014 για τον Ασημακόπουλο Χρήστο κάτι που τελικά επιτεύχθηκε, αλλά και μια δυνατή παρουσία του Ζουμπουρλή Ραφαήλ στον πρώτο του αγώνα στο θεσμό και γενικότερα στην Πάτρα. 

Ο Χρήστος Ασημακόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος στα δοκιμαστικά του Σαββάτου αφού μετά το στρώσιμο του μοτέρ του δεν κατάφερε να ολοκληρώσει κανένα δοκιμαστικό σκέλος, καθώς κόλησε το μοτέρ με το οποίο θα συμμετείχε στον αγώνα από αστοχία υλικού.
Την Κυριακή κατάφερε όμως να είναι έτοιμος, με την πολύτιμη υποστήριξη του μηχανικού του Άγγελου Ασημακόπουλου και κατάφερε να κατακτήσει την πολυπόθητη πέμπτη θέση στον ημιτελικό που του εξασφάλισε την είσοδο του στην τριάδα των νικητών της κατηγορίας για το 2014.
Στον τελικό μια λάθος εκτίμηση για την πίεση των ελαστικών καθώς οι συνθήκες ήταν ημιβρόχινες και ένα πρόβλημα στο καρμπυρατέρ του μοτέρ δεν του επέτρεψε να κινηθεί γρήγορα από την αρχή του αγώνα κάτι που τον περιόρισε στην 6η θέση της γενικής κατάταξης και στην 3η θέση της κλάσης των Masters.  
Ο Ζουμπουρλής Ραφαήλ ήταν καταιγιστικός στα δοκιμαστικά του Σαββάτου δείχνοντας ότι θα διεκδικούσε με αξιώσεις μια θέση στο βάθρο του τελικού. Με μηχανικό τον Στέφανο Χαλεπλίδη και ένα μοτέρ που ξύριζε... κατάφερε να κάνει ταχύτατα περάσματα και όλα έδειχναν πως θα πετύχαινε την Κυριακή ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα στον πρώτο του αγώνα στο θεσμό.
Στα χρονομετρημένα της Κυριακής κατέκτησε την 4η θέση και ξεκίνησε την προσπάθεια του στον ημιτελικό από την δεύτερη σειρά του grid.


Στην εκκίνηση όμως του ημιτελικού η τύχη του γύρισε την πλάτη, το σασί του δεν άντεξε.. και κόπηκε στον πρώτο κιόλας γύρο στον μπροστά αριστερό τροχό, παρά το γεγονός ότι είχε εντοπιστεί το ράγισμα του από τα χρονομετρημένα και είχε γίνει ήδη προσπάθεια να συγκολληθεί.
Παρά την εγκατάλειψή του όμως η παρουσία του στον αγώνα έγινε ιδιαίτερα αισθητή αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για την επόμενη αγωνιστική περίοδο όπου θα συνεχίσει τους αγώνες μετά τις Πανελλήνιες εξετάσεις που θα δώσει φέτος.   
Χορηγός της προσπάθειας του Χρήστου Ασημακόπουλου και σε αυτόν τον αγώνα ήταν η εταιρεία αγωνιστικού εξοπλισμού Racing Star - Sparco Club με την οποία ολοκληρώθηκε φέτος μια πετυχημένη συνεργασία με την κατάκτηση σπουδαίων αποτελεσμάτων τόσο στα διτάχυτα όσο και στα εξατάχυτα καρτ.


Related

races 5042488267684724199

Supporters

Επομενοι αγωνες

3/5 D Cup - Patra

Kartnews.gr

Racer X Official Fan Club


item