Συνεχίστηκε το σερί των επιτυχιών και στο 3ο D Cup 2014 στα εξατάχυτα για τους Racer X

Οι Racer X πήραν μέρος στον 3ο αγώνα του D Cup 2014 στις Αφίδνες, στον μοναδικό θεσμό που πραγματοποιείται η κατηγορία των εξατάχυτων (KZ) στην Ελλάδα με πιλότους τον Στράτο Γαλανόπουλο και τον Χρήστο Ασημακόπουλο.


Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα δύσκολος και απρόβλεπτος καθώς έγινε υπό συνεχή βροχόπτωση σε μια πίστα που έκρυβε αρκετές παγίδες για τους οδηγούς.
Οι δύο πιλότοι των Racer X, πέτυχαν μια σπουδαία εμφάνιση, καταφέρνοντας να βρεθούν στην πρώτη πεντάδα του τελικού.

Ο Γαλανόπουλος πήρε μέρος για πρώτη φορά στην καριέρα του σε αγώνα εξατάχυτων, πετυχαίνοντας να βρεθεί στην 3η θέση της γενικής κατάταξης καταφέρνοντας άλλη μια φορά να ανεβεί στο βάθρο φέτος.
Στον ημιτελικό με σταθερή οδήγηση και με σύμμαχο την εμπειρία του στην βροχή κατάφερε να τερματίσει 3ος χωρίς να απειληθεί.
Στον τελικό παρόλο που ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να σπάσει και το φράγμα του 1 λεπτού στον γύρο με χρόνο 59,859 παρέμεινε στην 3η θέση πετυχαίνοντας μια σπουδαία εμφάνιση στην πρώτη του συμμετοχή στα εξατάχυτα.
Οι 20 βαθμοί που συγκέντρωσε τον ανέβασαν στην 8η θέση της βαθμολογίας της γενικής κατάταξης.Ο Ασημακόπουλος παρόλο που δεν κατάφερε να πάρει μέρος στα δοκιμαστικά του Σαββάτου εξαιτίας μηχανικών προβλημάτων και με τα προβλήματα να συνεχίζονται και την Κυριακή το πρωί κατάφερε στο τέλος της ημέρας να κατακτήσει την 2η θέση στην κλάση Masters και την 5η θέση στην γενική κατάταξη πετυχαίνοντας να βρεθεί μπροστά από τους διεκδικητές της πρώτης τριάδας του πρωταθλήματος.
Στα χρονομετρημένα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από έξοδο στον 4ο γύρο αλλά στον ημιτελικό παρόλο που ξεκινούσε τελευταίος βρέθηκε μετά από αρκετές μάχες και επαφές να τερματίσει τελικά στην 6η θέση.
Στον τελικό η μάχη για τους βαθμούς συνεχίστηκε και κατάφερε να κερδίσει ακόμα μια θέση ανεβαίνοντας 5ος παρόλο που το μοτέρ υπολειτουργούσε από βρεγμένο μπουζί στους τελευταίους γύρους.
Οι 15 βαθμοί που συγκέντρωσε τον διατήρησαν στην 2η θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος


Την μηχανική υποστήριξη του Στράτου Γαλανόπουλου είχε αναλάβει ο Κώστας Χατζής, ενώ ο Χρήστος Ασημακόπουλος έτρεξε με την υποστήριξη του Άγγελου Ασημακόπουλου.

Ο Στράτος έτρεξε υποστηρίζοντας το "Χαμόγελο του παιδιού".

Χορηγός της προσπάθειας του Χρήστου Ασημακόπουλου ήταν για άλλη μια φορά φέτος η εταιρεία αγωνιστικού εξοπλισμού Racing Star - Sparco Club.

Επόμενος αγώνας για τους Racer X είναι ο 4ος αγώνας του D Cup για την κατηγορία των εξατάχυτων στην Πάτρα στις 16 Νοεμβρίου.
Related

races 2728592488750166879

Supporters

Επομενοι αγωνες

3/5 D Cup - Patra

Kartnews.gr

Racer X Official Fan Club


item